Najjača porodica dobrih* bakterija

Kako sprečiti proliv tokom uzimanja antibiotika?

Antibiotici i proliv nažalost često idu ruku pod ruku. Zašto je to tako? Antibiotik najčešće uzimamo za lečenje bakterijskih infekcija sa namerom da uništimo patogene (loše) bakterije. Međutim, pritom nažalost neminovno uništavamo i dobre* (nepatogene) bakterije, koje su neophodne za održavanje zdrave crevne mikroflore. Posledica? Poremećena probava i vrlo često – proliv.

Bolje sprečiti nego lečiti!

Istraživanja su pokazala kako je pojavu i trajanje proliva kod uzimanja antibiotika moguće izbeći uzimanjem ciljanih proizvoda koji sadrže sojeve dobrih* bakterija dokazanog delovanja.

Upravo takve potvrđeno efikasne dobre* bakterije prisutne su u Biorela® proizvodima, čijim uzimanjem možemo da pomognemo crevnoj mikroflori da se brzo i uspešno vrati u ravnotežu. Kod probavnih tegoba poput proliva, proliva izazvanog antibiotikom i povraćanja, korisno je primeniti veće, snažnije doze ciljanih proizvoda koje mogu uspešno obnoviti crevnu mikrofloru.

Smem li uzimati antibiotik i dobre* bakterije istovremeno?

Proizvodi s dobrim* bakterijama se ne uzimaju u isto vreme kad i antibiotska terapija, nego oko tri sata nakon uzimanja leka, kako antibiotik ne bi na njih delovao dok se još nalazi u probavnom sistemu. Takođe, dobre* bakterije su živi mikroorganizmi, osetljivi na temperature, zato se Biorela® proizvodi s dobrim* bakterijama ne uzimaju sa vrućom hranom ili pićem, niti se mešaju s vrućim sastojcima.

U zavisnosti od životnog doba i stanja, odraslima i deci od 6 godina preporučujemo Biorela® kapsule, a deci od 3 godine Biorela® Junior u prahu. Za decu od 1 dana naša preporuka je Biorela® Choco u obliku ukusnih štanglica mlečne čokolade.

Biorela® kapsule, Biorela® Junior sadrže snažnu i potvrđeno efikasnu dozu od 20 milijardi dobrih* bakterija jedinstvenog sastava, koje ostaju stabilne, tj. žive tokom čitavog roka trajanja. Reč je o HOWARU® restore kombinaciji dobrih* bakterija, ispitanoj u više ozbiljnih studija koje su pokazale značajno smanjenje rizika za proliv, njegovo trajanje i težinu. Biorela® Choco sadrži HOWARU® bifido – 10 milijardi dobrih* bakrerija, kao i vitamin D. Mlečna čokolada kao medijum obezbeđuje njihovo preživljavanje skoro 100% tokom čitavog roka trajanja.

 

*nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sistemu
Biorela® Junior

Biorela® Junior je probiotik , namenjen deci, trudnicama i odraslima kod proliva, za obnovu crevne mikroflore kod terapije antibioticima. Sadrži dobre* bakterije koje se prirodno nalaze u našim crevima. Formulisan je tako da bakterijske kulture žive dolaze do creva i tamo efikasno povećavaju broj bifidobakterija i laktobacila. *nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sistemu

Saznaj više
Biorela® kapsule

Biorela®  je probiotik nove generacije, namenjen odraslima, deci starijoj od 6 godina i trudnicama kod proliva, za obnovu crevne mikroflore kod terapije antibioticima. Sadrže dobre* bakterije koje se prirodno nalaze u našim crijevima. Formulisan je tako da bakterijske kulture žive dolaze do creva i tamo efikasno povećavaju broj bifidobakterija i laktobacila. * nepatogene bakterije prirodno […]

Saznaj više
Biorela® Choco

Biorela® Choco dostupna je u obliku mlečne čokolade. Mlečna čokolada visoka doza dobrih* bakterija + vitamin D idealna za decu (stariju od 1 godine) 22% mleka 30% kakaa sadrži prirodno prisutne polifenole bez dodatih boja, konzervansa i GMO-a * nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sistemu

Saznaj više