menu icon

Nauka i tehnologija

Nauku i tehnologiju koristimo kako bismo osigurali delotvornost, kvalitet i sigurnost Biorela® proizvoda.

Premium sojevi

Premium sojevi

Naučno potvrđena efikasnost

Naučno potvrđena efikasnost

Više od 30 godina istraživanja

Više od 30 godina istraživanja

Više od 300 studija

Više od 300 studija

Zašto je nauka važan sastojak Biorela<sup>®</sup> proizvoda?

Zašto je nauka važan sastojak Biorela® proizvoda?

Iako su naše kulture dobrih* bakterija humanog porekla, odnosno prirodno prisutne u ljudskom organizmu, njihova korist se dodatno ispituje pa je tako na Howaru® sojevima sprovedeno više od 110 studija ispitivanja sigurnosti.

Kruna našeg rada su ispitivanja delotvornosti, od provere da bakterije preživljavaju u čovekovom probavnom sistemu do kliničkih ispitivanja delovanja pojedinih sojeva i kombinacija kod specifičnih zdravstvenih stanja.

Na Howaru® sojevima, koji se nalaze u našim Biorela® proizvodima, objavljeno je više od 600 zdravstvenih studija i publikacija u vodećim zdravstvenim časopisima. Upravo na temelju spomenutih ispitivanja, međunarodne zdravstvene organizacije donose preporuke za primenu dobrih* bakterija u praksi.

Za kraj, ali ne manje važna, su i ispitivanja stabilnosti kojima potvrđujemo snagu proizvoda tokom njegovog roka trajanja, pa se tako gotovo svi Biorela® proizvodi mogu čuvati 24 meseca i to van frižidera.

Kako tehnologiju koristimo za stalna poboljšanja Biorela<sup>®</sup> proizvoda?

Kako tehnologiju koristimo za stalna poboljšanja Biorela® proizvoda?

Dobre* bakterije su živi mikroorganizmi, a da bi mogli povoljno delovati na ljudski organizam moraju u probavni sistem dospeti živi i u dovoljnom broju. Kako bismo to obezbedili, koristimo najnovija tehnološka dostignuća tokom čitavog procesa – od uzgoja kultura do formulacije i pakovanja gotovog proizvoda.

Howaru® sojevi proizvode se korišćenjem specijalnih tehnoloških procesa i metoda stabilizacije. Liofilizacijom uz krioprotektante postiže se maksimalna stabilnost ćelijske membrane što doprinosi stabilnosti i kvalitetu gotovog proizvoda.

Inovativna Chocowise<sup>®</sup> tehnologija

Inovativna Chocowise® tehnologija

Posebno smo ponosni na Chocowise® tehnologiju koja nam omogućava da osetljive kulture mikroorganizama uklopimo u ukusnu čokoladu. Time još više približavamo dobre* bakterije najmlađima, ali i ostalim potrošačima koji uz kockicu čokolade sasvim sigurno neće zaboraviti uzeti svoju dnevnu dozu nutrijenata.

Ali ukus nije jedini razlog zbog kojeg smo odlučili ponuditi proizvode u ovom obliku. Visokokvalitetna čokolada bogata je polifenolima, mineralima i vlaknima pa umerena konzumacija može povoljno uticati na zdravlje i raspoloženje. Čokolada takođe odlično štiti žive kulture od uticaja okoline što doprinosi stabilnosti proizvoda, ali i preživljavanju dobrih* bakterija u probavnom sistemu.

Kontakt

Imate pitanje za nas? Javite se i saznajte sve šta vas zanima!

Javite se